Amb motiu del 25º aniversari de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, una colla d’il·luminats s'ha proposat crear un punt de reunió i trobada de tots aquells que han passat, al llarg d'aquests anys a la nostra Escola, des de els inicis a l'Hotel Mònica fins al privilegiat emplaçament a la platja de la Llosa.
Bé companys/es aquest és un canal de reunió, on poder retrobar-nos, saber de les nostres vides professionals (fer safareig), poder intercanviar experiències i proposar activitats gastronòmiques ludicofestives

Banquet fi de Curs

dijous, 4 de juny del 2009

La primera fornada. Alberto Franco

•Digues un record agradable que tinguessis com a alumne a l’Hotel Mònica els primers anys?
Tinc molts de records agradables, el sentiment de família que es vivia a l’escola els primers anys son dels millors records que conservo.
De l’Escola m’he emportat una colla de molt bons amics que a dia d’avui encara conservo, encara que hi ha alguns que fa molt de temps que no vec.


•Explica’ns com funcionaven les classes?

Parlem de l’antiga formació professional, que és cursaven en cinc anys. Durant aquests anys no només és feia cuina, també a l’hora fèiem la sala, regidoria de pisos, recepció d’hotel i totes les assignatures comunes ( Humanística, llengua catalana, ciències, física , religió,etc.)
Les classes funcionaven gaire bé de la mateixa manera que ara, les classes teòriques i el menjar de la família era el mateix.
La diferencia és que teníem un menú únic i a més a més, el que coneixem per restaurant petit, el teníem obert tan al matí com a la nit. Acabàvem a la una o les dues de la matinada i a l’endemà a les vuit i mitja del matí teníem classe un altre cop, una mica de són però apreníem molt.


•Podries explicar-nos alguna cosa que et marqués d’aquells primers anys, dels professors o del funcionament de les classes?

El caràcter com a cuiners del sr Antonio Pueyo, Antonio Cuadrado i Antonio Garrido, els quals se’ls hi notava el seu tarannà professional i el seu bagatge.
Em de dir que amb catorze anys, que era la edat que abans és començava, qualsevol experiència vívida amb tanta intensitat et deixa petjada.


Quines “trastades” havien fet els teus companys de classe, en aquells primers anys ?
Una vegada a les dues de la matinada al plegar, varem fer una guerra de farina a la sala del menjador. El pas següent va ser quedar-nos tots a recollir i netejar a fons tot el restaurant.


•Com és que et vares decidir cursar els estudis d’Hoteleria al Mònica?

Al acabar els estudis de la antiga EGB, tenia que triar quins estudis volia realitzar.
Jo ja feia de cambrer servint Ricard’s als francesos i darrera d’un taulell a la planxa fent hamburgueses i Frankfurt amb dotze anys. Just aquell any, començava l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. No m’ho vaig para a pensar, ni un segon, sabia que era el que tenia que fer. Volia estudiar hoteleria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'informació al vostre mail

Si voleu que totes les novetats arrivin al vostre mail, només cal que cliqueu on posa subscriure's a: Missatges i seguir les pases que indica. Molt fàcil! i així estareu al dia de les activitats, noticies o safareig que es faci des de aquest punt de trobada, Una abraçada i salut!