Amb motiu del 25º aniversari de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, una colla d’il·luminats s'ha proposat crear un punt de reunió i trobada de tots aquells que han passat, al llarg d'aquests anys a la nostra Escola, des de els inicis a l'Hotel Mònica fins al privilegiat emplaçament a la platja de la Llosa.
Bé companys/es aquest és un canal de reunió, on poder retrobar-nos, saber de les nostres vides professionals (fer safareig), poder intercanviar experiències i proposar activitats gastronòmiques ludicofestives

Banquet fi de Curs

dijous, 4 de juny del 2009

Els Inicis . Antonio Cuadrado

Una persona estimada pel seu tarannà és el recent jubilat professor de cuina Antonio Cuadrado, per aquest motiu dintre de la celebració dels 25 anys, se’l va fer un homenatge per ser un dels incombustibles precursor del que avui és, la nostre Escola.
El volgut xerrar amb ell dels inicis, com ho va viure i que en pensa de l’evolució del centre.


Quan vàrem començar al Mònica, les condicions de la cuina eren limitades pel que fa la formació d’alumnes, ja que es tractava de les cuines d’un Hotel. A més no estaven condicionades, era un establiment més aviat de temporada, recordo el fred de l’hivern que calava als ossos. A la cuina doncs eren sis alumnes i es cuinava per uns vuitanta.
Una de les diferencies és que a la nit el restaurant petit era obert.

Les teòriques és feien en uns barracons adossats a les instal•lacions, al voltant del maig tenien literalment que desmuntar totes les aules i les demés coses de l’Escola per que el Hotel obria al públic.
Els professors érem professionals, ja que no hi havia formació professional pública, érem dels primers.

El canvi a la nova escola, va ser un gran salt qualitatiu, “vaja” tot un luxe. Més espai, més alumnes, més professors i unes instal•lacions preparades per la docència. En aquells moments decidirem concentrar totes les classes en horari de dia.

Pel que fa els alumnes de la formació professionals, pensant en que estaven cinc anys de la seva vida, els veiem créixer, els puc definir com decidits, em moltes ganes de fer i participar, amb un caràcter afable, amb molta motivació e il•lusió en tot allò que feien.
La prova la teníem amb els banquets que començaven de matí i no marxaven fins la matinada, cosa impensable amb els una majoria dels alumnes que avui tenim.
Crec que el professor sempre pot ensenyar més si el alumne/a mostra una actitud bona i una inquietud per aprendre.

He de confessar que he gaudit molt tots els anys que he estat a l’Escola, he tingut la sort de treballa en allò que m’agrada i em sento satisfet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'informació al vostre mail

Si voleu que totes les novetats arrivin al vostre mail, només cal que cliqueu on posa subscriure's a: Missatges i seguir les pases que indica. Molt fàcil! i així estareu al dia de les activitats, noticies o safareig que es faci des de aquest punt de trobada, Una abraçada i salut!