Amb motiu del 25º aniversari de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, una colla d’il·luminats s'ha proposat crear un punt de reunió i trobada de tots aquells que han passat, al llarg d'aquests anys a la nostra Escola, des de els inicis a l'Hotel Mònica fins al privilegiat emplaçament a la platja de la Llosa.
Bé companys/es aquest és un canal de reunió, on poder retrobar-nos, saber de les nostres vides professionals (fer safareig), poder intercanviar experiències i proposar activitats gastronòmiques ludicofestives

Banquet fi de Curs

dilluns, 9 de juny del 2008

Volem fer debat .La Guerra de la cuina I part

Recopilació de com es va iniciar del conflicte.

En el seu discurs, al recollir el'Premi d'Avui' d'assaig divulgatiu. l'autor va denunciar el perill que suposa per a la salut l'ús de substàncies químiques en altes dosis, dintre de la denominada 'nova cuina', criticant els seus mètodes i ingredients, així com als cuiners "pretenciosos" que "donen per a mejar als seus clients plats que ni ells mateixos menjarien".
El seu llibre, titulat com 'Una visió renovada del món de la gastronomia' i que es publicarà el pròxim 27 de maig, denuncia l'ocàs de la cuina domèstica i la proliferació de la "cuina-espectacle", que utilitza ingredients i mètodes industrials en detriment de la qualitat i la naturalesa dels productes.
"Divorci conceptual i d'idees" de Ferrán Adriá" El cuiner no ha de legitimar o fer callar formes per a mejar que no són acords amb els hàbits alimentaris saludables", declara el guanyador, el lema del qual, "canvi xef per tomàquets frescos", defensa la qualitat i critica el "excés de manipulació dels productes"."Com és possible que productes que no són aconsellables per a la salut s'estiguin consumint en bona part dels restaurant més importants d'aquest país?", es pregunta el cuiner.Santi Santamaría també arremet contra cuiners com Ferrán Adriá, amb qui va dir existeix un "divorci conceptual i d'idees" que es manifesta en els ingredients i en la forma de cuinar, ja que el menjar és sinònim de "convivència", "companyia i respecte pel mercat i pels seus productors".

Posteriorment:

Declaracions a la cadena ser del propi Santi responent els comunicats arran de les seves declaracions. Ho podeís oir des del vostre ordinador.

http://www.cadenaser.com/cultura/audios/entrevista-santi-santamaria-ventana/csrcsrpor/20080526csrcsrcul_2/Aes/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'informació al vostre mail

Si voleu que totes les novetats arrivin al vostre mail, només cal que cliqueu on posa subscriure's a: Missatges i seguir les pases que indica. Molt fàcil! i així estareu al dia de les activitats, noticies o safareig que es faci des de aquest punt de trobada, Una abraçada i salut!