Amb motiu del 25º aniversari de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, una colla d’il·luminats s'ha proposat crear un punt de reunió i trobada de tots aquells que han passat, al llarg d'aquests anys a la nostra Escola, des de els inicis a l'Hotel Mònica fins al privilegiat emplaçament a la platja de la Llosa.
Bé companys/es aquest és un canal de reunió, on poder retrobar-nos, saber de les nostres vides professionals (fer safareig), poder intercanviar experiències i proposar activitats gastronòmiques ludicofestives

Banquet fi de Curs

dissabte, 28 de juny del 2008

LLIURAMENT DE LES BEQUES EDUCAR MENJANT

La primera edició de les Beques EDUCAR MENJANT, convocades per a projectes sobre experiències educatives en el món de l’alimentació, ha assolit un èxit extraordinari de participació, amb més de 70 iniciatives provinents de tota Catalunya.
El Jurat de les beques ha estat format per:
Jaume Pagès. Mestre, president de l'Associació Catalana d'Anorèxia i Bulímia. Conseller delegat d'Universia i exrector de la UPC.
Isma Prados. Cuiner. Presentador de programes gastronòmics a TV3.
Rosa M. Terradellas. Professora del departament de Pedagogia. Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Tona Castell. Mestra i Psicopedagoga. Subdirecció General de Comunicació i Atenció a la Comunitat Educativa. Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
Gemma Salvador. Dietista. Programa Alimentació i Nutrició. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
El secretari és l'escriptor Josep M. Fonalleras.

Les beques guanyadores en aquest a edició 2008 són:

- Menjar amb els cinc sentits (CEIP i AMPA Itaca de Barcelona ) A l’escola, el temps de migdia esdevé un entreacte en l’horari docent on l’àpat és el protagonista. La principal activitat de l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Itaca (AMPA) és la gestió del menjador escolar. Això suposa tot un repte, que assumim, coneixedors de les conseqüències que té l’alimentació dels nostres fills en la seva salut. La importància de la nostra tasca no ens fa oblidar el component lúdic, indispensable per a engrescar a tothom i que menjar sigui un plaer, fins i tot a l’escola. L’AMPA tria les empreses que gestionen el temps de migdia, supervisa el servei i fa el seguiment del menjador escolar conjuntament amb la direcció del centre i els mateixos proveïdors. Les nostres filles i fills tenen un canal per expressar queixes, observacions i suggeriments. Paral·lelament hem iniciat un projecte d’educació en l’alimentació amb diferents punts forts segons el curs a qui van destinats. (Veure 4) La concessió de la Beca Educar Menjant permetria consolidar el grup de persones que de manera desinteressada està tirant endavant aquesta iniciativa i que troba en la manca de recursos un dels obstacles més difícils de superar. A l’hora aquest reconeixement prestigiaria la seva tasca anònima i no sempre apreciada, i podria animar a col·laborar a d’altres mares i pares.
- Nyam, nyam! Aprenem tot menjant (CEIP i AMPA Josep Boada de Riudarenes, Girona)
El projecte que presentem conjuntament (AMPA CEIP Josep Boada de Riudarenes i Raquel Maspoch) es titula “Nyam, nyam! Aprenem tot menjant” i consisteix en la creació i implementació d’un curs d’activitats extraescolars vehiculades a través del món de l’alimentació i la gastronomia. El curs té una durada de 35 sessions setmanals d’1 hora cadascuna i s’estructura a través de 3 mòduls principals: el menjar i la salut; el menjar i la cultura; i el menjar i la naturalesa. Els materials del curs estan pensats per un grup de 20 nens i nenes de 6 a 8 anys
El projecte té com a objectiu principal formar adults conscients de la importància d’alimentar-se correctament i amb la capacitat de valorar la gastronomia com a tret cultural. El curs també treballarà el respecte pel medi ambient com a element clau per consumir aliments de qualitat. L'activitat es farà al poble de Riudarenes, municipi de 2000 habitants amb un greu dèficit d’oferta formativa no reglada. En aquest sentit, el curs també té l’objectiu d’afavorir la relació entre nens de diferents edats en un context de lleure per tal que el dia de demà el poble gaudeixi d’una xarxa social activa.

Els guanyadors van rebre un xec simbòlic en l’acte de lliurament de les Beques, que es va celebrar dilluns al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, on hi ha instal·lada la seu de la Fundació Jaume Casademont. A l’acte hi van asistir el cuiner Isma Prados, el mestre i president de l’Associació Catalana d’Anorèxia i Bulímia, Jaume Pagès; i la mestra Tona Castell, en representació del departament d’Educació; membres del jurat, i també el secretari sense vot, l’escriptor Josep Maria Fonalleras. Tant l’organització com el Jurat han fet una valoració molt positiva d’aquesta convocatòria, amb la qual cosa se n’assegura la seva continuïtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'informació al vostre mail

Si voleu que totes les novetats arrivin al vostre mail, només cal que cliqueu on posa subscriure's a: Missatges i seguir les pases que indica. Molt fàcil! i així estareu al dia de les activitats, noticies o safareig que es faci des de aquest punt de trobada, Una abraçada i salut!