Amb motiu del 25º aniversari de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, una colla d’il·luminats s'ha proposat crear un punt de reunió i trobada de tots aquells que han passat, al llarg d'aquests anys a la nostra Escola, des de els inicis a l'Hotel Mònica fins al privilegiat emplaçament a la platja de la Llosa.
Bé companys/es aquest és un canal de reunió, on poder retrobar-nos, saber de les nostres vides professionals (fer safareig), poder intercanviar experiències i proposar activitats gastronòmiques ludicofestives

Banquet fi de Curs

dilluns, 9 de juny del 2008

La premsa internacional. La Guerra culinaria II


La premsa internacional s'ha fet resó de l'embolic sectorial.

Time titulava: "Santamaria l'emprèn contra els cuiners més celebrats". L'agencia Reuters abordava el tema com: "El pique de los chefs sobre la cocina pretenciosa", mentre The Guardian i The Sun insinuaven si la cuina d'Adrià pot "enverinar" al comensal. Ahir, el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va coincidir que Santamaria "s'ha passat dient que el que es fa no és segur" i va convidar al cuiner que "administri les seves diferències" amb Adrià "pel bé del país".

Llena va assegurar que l'ús de metilcelulosa "no és perillosa per a la salut" i va apuntar que ha estat precisament "el fet d'innovar el que ha aconseguit que tinguem el millor cuiner del món".

Sobre la seguretat de la metilcelulosa, coincideixen l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i la Fundació Alicia, el centre d'investigació creat per Adrià. Suport dels col·legues En Barcelona, altres cuiners amb estavella Michelin han donat suport a Adriá.

El xef de Drolma (restaurant de l'Hotel Majestic), Fermí Puig, va recordar ahir que "Ferran ens ha descobert molta gent" i que si se li hagués concedit el Premi Príncep d'Astúries a Adrià (aquest any, va tornar a ser finalista), hauria estat "un bé absolut per al conjunt de la cuina". "Santamaria no és conscient del dany que està fent", va dir Puig.

El també guardonat per la guia francesa, Ramon Freixa, va afirmar que, a pesar de respectar la cuina de Santamaria, cal reconèixer que aquesta vegada "ha meado fora de tiesto".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'informació al vostre mail

Si voleu que totes les novetats arrivin al vostre mail, només cal que cliqueu on posa subscriure's a: Missatges i seguir les pases que indica. Molt fàcil! i així estareu al dia de les activitats, noticies o safareig que es faci des de aquest punt de trobada, Una abraçada i salut!